مردی که خواب و بیداریاش برای ایران بود فیلم https://moonnews.ir/مردی-که-خواب-و-بیداریاش-برای-ایران-بو/ ماه نیوز Mon, 08 Mar 2021 18:24:09 0000 هنری و فرهنگی https://moonnews.ir/مردی-که-خواب-و-بیداریاش-برای-ایران-بو/ محمدرضا شفیع کدکنی ، در توصیف آخرین روزهای زندگی ایرج افشار ، در مورد وی می گوید: او از آن مردان نادری بود که به خواب رفت و از خواب بیدار شد ، سفر کرد و دیدار کرد و هر دقیقه از زندگی خود را هر کجای دنیا بود ، ایران و فکر کردن در …
محمدرضا شفیع کدکنی ، در توصیف آخرین روزهای زندگی ایرج افشار ، در مورد وی می گوید: او از آن مردان نادری بود که به خواب رفت و از خواب بیدار شد ، سفر کرد و دیدار کرد و هر دقیقه از زندگی خود را هر کجای دنیا بود ، ایران و فکر کردن در مورد فرهنگ ایرانی تلاش های او موفقیت آمیز نبود.
به گزارش ماه نیوز ، ششم مارس امسال دهمین سالگرد درگذشت ایرج افشار ، نویسنده ، پژوهشگر ، پژوهشگر فرهنگ ، تاریخ و ادبیات فارسی ، لجستیست olog ایرانی و استاد دانشگاه است. به همین مناسبت صفحه ای به نام محمدرضا شفیع کدکنی دو مقاله از ایرج افشار توسط این شاعر ، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران منتشر کرده است.
ابتدا داستانی از ملاقات وی با ایرج افشار در آخرین روزهای زندگی خود می خوانیم: “در روزهای آخر بیماری مرگبار او به دیدن او رفتم. برای گفتن چیزی گفتم:” نسخه جدید لیست واضح نیست که لندن بر اساس نسخه های مهم موجود موجود است.
اگرچه او از نظر جسمی بسیار خوب بود اما با سختی و ضعف زیادی گفت: “مرا برای دیدن بیاورید.”
من بردم. و دید و در بعضی موارد با “مداد” امتیاز می کشید.
همه ما به ایران متصل هستیم. اما این ارتباط جای تردید دارد و در لحظات و مناسبت های خاص خود را نشان می دهد یا نشان می دهد. از جمله اینکه ، ما زندگی روزمره داریم و به هزاران چیز دیگر فکر می کنیم و در صورت لزوم ، میهن عزیزمان را به یاد می آوریم. اما ایرج افشار از معدود مردانی بود که خواب و آگاهی ، سفرها و حضورش و هر دقیقه از زندگی اش ، در هر کجای دنیا که بود ، مشغول فکر کردن در مورد ایران و فرهنگ ایرانی بود و تلاش هایش موفقیت آمیز نبود. .
“مردان بزرگی که او بود.”

محمدرضا شفیع کدکنی در مراسم خاکسپاری ایرج افشار
محمدرضا شفیع کدکنی نیز در یادداشتی که در شماره 81 مجله بخارا منتشر شد ، نوشت: او روزنامه نمی خواند و در خانه اش رادیو و تلویزیون نداشت.
در واقع ، وی سیاستمدار نبود و به هیچ حزب و گروهی تعلق نداشت ، اما همیشه سیاست بزرگی در ذهن داشت و با آن زندگی می کرد و این سیاست ارزش تأمل در مورد آینده جهان ایران را داشت. به همین دلیل وی هم توسط دکتر محمد مصدق و اللهیار صالح و هم از طرف مشاور وفادار سید حسن تقی زاده مورد احترام بود.
در مراکز علمی جهان و در زمینه های ایران شناسی دانشگاه های جهان ، هیچ یک از معاصران ما از ایرج افشار دارای اعتبار و احترام نیستند.
البته در کنار آن یارشتر را نیز به یاد دارم.
محققان رشته آهن شناسی در زمینه های تاریخ ، مردم شناسی ، ادبیات فارسی ، باستان شناسی ، کتابشناسی ، کتابداری و اطلاعات همیشه در آثار ایرج افشار بوده اند.
“بزرگانی که آنجا بودند ، و افسوس ، و اغلب افسوس که حتی پنجاه شخصیت برجسته نیز نمی توانستند آن مکان را تخلیه کنند.”
ایرج افشار یزدی ، معروف به “پدر کتابشناسی ایران” ، در 7 اکتبر 1961 در تهران متولد شد. وی پژوهشگر فرهنگ و تاریخ ایران و ادبیات فارسی ، کارشناس ایرانی ، کتاب شناس ، محقق ، پژوهشگر نسخه های خطی و نویسنده بود. افشار در دانشگاه های ایران و خارج از کشور ، در دانشگاه برن (سوئیس) ، دانشگاه ساپورو (ژاپن) و دانشگاه تهران تدریس می کرد و بنیانگذار کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بود. وی بیش از 300 کتاب و 3000 مقاله در زمینه های کتابشناسی ، کتابداری ، تاریخ ، جغرافیا ، جغرافیای تاریخی ، فرهنگ عامیانه و غیره تألیف و ویرایش کرده است.
فایل را از اینجا بارگیری کنید: Video / MP4
انتهای پیام
- ۰ ۰
- ۱ نظر
6 نکته درباره این فیلم های اکشن برتر